ЕТАПИ МОНТАЖУ ПРОФНАСТИЛУ

Грамотно виконана покрівля з профнастилу має бездоганний вигляд.

Монтаж листів профілю розпочинається тоді, коли готова кроквяна система будинку. Вже на самому початку можна відчути переваги використання такого покрівельного покриття як профнастил. Йдеться про те, що крок обрешітки не повинен бути таким чітким, як, скажімо, при використанні металочерепиці. Залежно від моделі профнастилу, обрешітка може коливатися в межах від 0,5 до 1 м. Чим вище сам профіль, тим більше можна робити відстань в обрешітки. Друга перевага монтажу покрівлі з профнастилу — кут нахилу не має обмеження і може бути мінімальним.

Наступним етапом монтажу покриття з металопрофілю, особливо це стосуються житлових приміщень, є гідроізоляція і контробрешітка для створення вентильованого повітряного зазору.

Профнастил зручний тим, що можна замовити точну довжину листа з похибкою 0,5 см і накрити всю довжину ската. Це допомагає уникнути поперечних стиків, а отже, не буде можливих небезпечних місць протікання покрівлі. Щоб не підрізати листи, потрібно точно розрахувати профнастил на всю покрівлю. Якщо ж все-таки виникла необхідність стикувати листи при великих розмірах ската, то варто пам’ятати, що листи профнастилу потрібно укладати внахлест від 10 до 20 см. І в жодному разі не можна підрізати профнастил болгаркою!

Для монтажу листів профнастилу використовують самосвердні шурупи, які спеціально розроблені для цих цілей. Якісні саморізи виготовляють зі спеціальної високоміцної оцинкованої сталі і покривають голівку полімером за класифікацією RAL. Важливим компонентом саморізу є ущільнювальна шайба з гуми EPDM.

Саморіз вкручується в лист профнастилу в нижню хвилю. Саморізи монтуються за допомогою шуруповерта та входять в метал досить легко, головне, щоб акумулятор шуруповерта був добре заряджений. Якщо шурупи якісні, то через місце їх кріплення не буде потрапляти волога.

Отже, монтаж профнастилу на покрівлі є досить простим. Виконати його можна самотужки, а краще довіритися будівельним фахівцям. У штаті компанії «ДАХ-ІФ» працюють тільки справжні професіонали, які вчасно та якісно виконають покрівельні роботи будь-якої складності.