НАВІС ДЛЯ АВТА: ВИБІР МАТЕРІАЛУ

Навіс для автомобіля — це компактна і доступна альтернатива гаражу, особливо, коли на ділянці бракує місця для повноцінної захисної споруди для Вашого авта.

Спеціально обладнане накриття для машини вирізняється легкою конструкцією і простим способом монтажу. Виготовити навіс можна практично з будь-яких будівельних матеріалів. Найчастіше каркас цієї споруди зводиться з бруса або профільованої труби, а в якості матеріалу для даху використовується металочерепиця, профнастил, полікарбонат тощо. Ці матеріали характеризуються довговічністю, міцністю, надійністю, бюджетністю.

Накриття з металочерепиці пасуватиме до будь-якого ландшафту, адже металочерепиця має солідний привабливий вигляд. Краще таке покриття використовувати тоді, коли навіс виконується у вигляді прибудови до будинку — одна зі сторін накриття монтується до стіни будинку або господарської будівлі. При цьому необхідно забетонувати фундамент і подбати про міцний каркас, тому що металочерепиця вирізняється значною вагою.

Навіс для машини може являти собою і самостійну споруду, яка встановлюється на попередньо підготовлений фундамент. Наприклад, сучасне за дизайном накриття з монолітного або стільникового полікарбонату захистить транспортний засіб від ультрафіолетових променів, проте не буде перешкоджати проникненню сонячного світла.

При необхідності накриття для авта можна поєднувати і з гаражем. Такий варіант доцільний, якщо у Вас є дві машини, або ж до Вас приїздять гості на своїх транспортних засобах.

Як будь-яка споруда, навіс можна оснащувати дахами різних форм: односхилим, двосхилим, арочним, хвилеподібним і навіть сферичним. Вибір форми залежить від розмірів споруди, а також від дизайнерських особливостей ділянки. Так, односхилим або арочним дахом оптимально оснащувати невеликі за розміром навіси. Натомість габаритні споруди рекомендується накривати двосхилим дахом, що забезпечує надійний захист від опадів. Захисну і декоративну функції гармонійно поєднують в собі навіси з хвилеподібним і сферичним дахами.

За типом конструкції навіс може бути відкритим і закритим. Компактний відкритий навіс монтуються на 4, 6 або 8 опор. Проте така споруда захищатиме транспортний засіб лише зверху. Натомість накриття закритого типу забезпечить надійний захист Вашому авту навіть при сильних поривах вітру і косих дощах, адже така конструкція передбачає обшивку бокових стін.

На етапі проектування потрібно ретельно розрахувати розміри майбутнього навісу. Якщо накриття призначається для легкового автомобіля, то його мінімальна площа повинна складати 2,3х5 м. Габарити навісу для позашляховика мають бути не менше ніж 3,6х6,6 м.

Навіс для автомобіля, будучи об'єктом ділянки, повинен органічно вписуватися в ландшафтний дизайн. Фахівці компанії «ДАХ-ІФ» допоможуть Вам визначитися із вибором покрівельного матеріалу для облаштування навісу для Вашого авта.